Sokan számítnak a Családok Otthonteremtési Kedvezményére

Sokan számítnak a Családok Otthonteremtési Kedvezményére

A tavalyi évtől kezdve a válság után ismét felélénkült az ingatlanpiac, egyre többen fektetik pénzüket ingatlanba. A fellendülés és kereslettöbbség miatt az árak folyamatosan emelkednek, így sokan a július 1-től igényelhető Családok Otthonteremtési Kedvezményét (CSOK) minél hamarabb szeretnék kihasználni, mielőtt az egekbe szökne az ingatlanok ára.
A CSOK mint vissza nem térítendő állami támogatás igényelhető 2015. július 1-jét követően. Nagy változást jelent a korábbi támogatási rendszerhez képest, és sokaknak jelent majd előrelépési lehetőséget és várhatóan a tavalyi évben kezdődött piaci fellendülés tovább erősödik. Az egyik jelentős változás, hogy nem csak új, hanem használt lakásra is igényelhető támogatás, illetve a meglévő tulajdon kibővítésére. A lakástámogatás összege 500.000 Ft-tól 3.250.000 Ft-ig terjedhet.
Nem mindegy a méret és az ár
A támogatás szabályozása több kategóriában jelöl meg a maximum négyzetmétert és a vételárat, így érdemes a keresgélés során a pontos kereteket figyelembe venni, hiszen akár pár ezer forint vagy pár négyzetméter miatt is elutasíthatják a kérelmet.
Hol keressen családjának megfelelő otthont?
A döntés legtöbbünk számára egy életre szól, így fontos az alapos, körültekintő választás, mely során számos olyan körülmény és fontos tudnivaló merül fel, amire figyelni kell. Érdemes bevonni szakembereket, a környék jellemzőivel együtt mérlegelni az árat, illetve a vétel előtt tájékozódni a felmerülő, vételáron felüli költségekről, kötelezettségekről is. Ha már biztosak vagyunk abban, hogy szeretnénk új otthont, akkor válasszunk olyan hirdetőportált, ahol egyszerűen, részletes kereső segítségével lelhetünk rá a legmegfelelőbb ingatlanra. Sok időt és feleslegesen alhasznált energiát spórol meg, ha például az Ingatlannet.hu oldal hirdetései közül válogat. A portál az ingatlanpiacon 15 éve megbízható társ az otthonkeresésben, igényes felületén hirdetéseket talál magánszemélyektől és közvetítőktől egyaránt, statisztikái alapján pedig plusz információkat tudhat meg a környékről.