Mitől függ az öntözőrendszer minősége?

Mitől függ az öntözőrendszer minősége?

Elég sokan gondolják azt, hogy az öntözőrendszer minősége – a tartóssága és a megbízhatósága – csak és kizárólag az öntözőrendszer márkájától függ. Szerintük a márkában rejlik a megoldása a jó választásnak!
Nem állnak távol az igazságtól azok, akik ezt gondolják, de ez önmagában még korántsem elegendő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy bármikor képes lennék a legjobbnak vélt márkából is egy borzasztóan rosszul összerakott, pocsék öntözőrendszert csinálni. Tehát ebből ki is derül az, hogy a munka elvégzésével megbízott szakembernek is megfelelő tudással és a jó munkavégzés akaratával kell rendelkeznie! Azt gondolom, hogy ez annyira fontos, hogy egy középszerű márka összerakásával elkészített öntözőrendszer egy magas szakmai tudással bíró szakember által jobb, mint fordítva. a márka tehát önmagában még nem elegendő!
Az internet bújása és a rengeteg feltett adat böngészése helyett jobb megközelítés szerintem az, ha talál valakit, akinek hibátlanul működő öntözőrendszer van a kertjébe és elégedett a szakemberrel és a munkavégzéssel, amit kapott. Ha talált egy ilyet, akkor kérje el a telepítő elérhetőségét és nyugodjon meg, mert vélhetően Önnek is ugyanolyan jó minőségű öntözőrendszert fog a kertjébe telepíteni! Ennek sokkal nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy a vonzó weboldalak közül a legvonzóbb mellett döntve hívjuk ki a szakembert. Ezeket a weboldalakat ugyanis profi webmesterek készítik a leggyakrabban és nem feltétlen tükrözik a szakember szakmai profizmusát. Persze nem állítom azt, hogy ez eleve nem működhet így jól, hiszen engem is megannyiszor találnak meg a weboldalamról és jó munkát is végzek! Természetesen más is lehet, és van is így ezzel, azonban a kockázat így magasabb!
Biztos vagyok abban is, hogy a jó szakember díjszabása is jól van kialakítva. Mindenképpen egy viszonyítási alapnak tekinthető! Ezt akkor sem érdemes elfelejteni, ha az ajánlatok közül a legmagasabb ár az övé, mivel nagyobb a valószínűsége annak, hogy a többi van megkurtítva a jobb tetszetősség érdekében.