Kérdések a webáruház készítésről

Kérdések a webáruház készítésről

Kérdések a webáruház készítésről

Ma már minden vállalkozó élhet a weboldal készítés előnyeivel függetlenül attól, hogy szolgáltatások vagy pedig termékek értékesítésével foglalkozik. Amennyiben termékeladásról van szó, akkor egyértelmű, hogy az egyedi igények mentén kialakított webáruház az, amire szükség van.

Miért jó a regisztrációhoz kötött vásárlás?

A webáruház készítés során rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, melyek egyrészt megkönnyítik a vásárlást az érdeklődők számára, másrészt pedig elősegítik az üzemeltető marketingtevékenységét. Ilyen például a regisztrációhoz kötött vásárlás is, ami a fogyasztói oldalról azért előnyös, mert el lehet menteni a szállítási információkat, nyomon lehet követni a rendelés előzményeit, meg lehet jelölni a kedvenc termékeket, illetve véleményt, hozzászólást lehet írni. Az üzemeltető oldaláról vizsgálva pedig a regisztráció lehetővé teszi a vásárlói tevékenységek nyomon követését, elemzését. Mivel nagy esély van rá, hogy regisztrációkor a látogatók egyben a hírlevélre is feliratkoznak, ezért személyre szabott ajánlatokkal lehet aktivitásra ösztönözni őket.

Milyen fizetési módokat érdemes alkalmazni?

A webáruház készítéskor többet között azt is el kell dönteni, hogy az üzemeltető milyen fizetési módokat szeretne elérhetővé tenni az oldalon. Nagy általánosságban megállapítható, hogy minél több lehetőség áll a látogatók rendelkezésére, annál elégedettebbek a szolgáltatással. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne kellene alaposan átgondolni, mely funkciók azok, amik indokoltan kerülnek kialakításra. A banki átutalás mellett érdemes az utánvétes fizetést is elérhetővé tenni, de mivel sok felhasználó ragaszkodik a PayPal online fizetési rendszerhez, ezért annak alkalmazhatóságát sem árt biztosítani a weboldalon.