Ipari PDA-k előnyei

Ipari PDA-k előnyei

Az ipari PDA-k mobil számítógépek, amelyek a kereskedelem és a raktározás területén hasznosak. Hatékonyan és gyorsan képesek az adatok felvételére, feldolgozására, továbbítására, összességében a munkafolyamatok teljeskörű elvégzésére. Kis méretű, strapabíró számítógépek, amelyek képesek sokoldalúan kiszolgálni a legtöbb ipari ágazatot. Nézzük meg, mit érdemes tudni az ipari PDA-ról és mire kell figyelni az eszköz vásárlása során!

Mire való az ipari PDA?

A PDA (angolul Personal Digital Assistant) egy mini számítógép, amely a zsebünkben vagy a markunkban is elfér és képes kezelni minden, a munkavégzéshez szükséges adatot. Olyan multifunkciós eszköz, amely egyszerre alkalmas az adatok bevitelére, feldolgozásra, a vonalkódok olvasására, a munkatársak egymás közötti kommunikációjára, telefonálásra is. Rendelkezik minden olyan adottsággal és készséggel, amelyre csak szükség lehet. Gyorsan, hatékonyan működik, ráadásul rendkívül naprakész is, hiszen a rajta lévő szoftverek frissíthetőek.

Olyan mobilan mozgatható, kis méretű és súlyú eszköz, amelynek előnyeit számos területen kihasználják: a raktárokban, a kereskedelemben, az egészségügy, a vegyipar területén és mindenhol, ahol fontos a pontos, precíz és gyors adminisztráció.  Az üzletekben kapható ipari PDA megjelenésében nem igazán különbözik egy mobiltelefontól, de annál sokkal strapabíróbb és erősebb eszköz. Törésálló, porálló és bizonyos típusai vízállóak is.

Így válasszuk ki a megfelelő eszközt!

A szükséges ipari PDA eszköz beszerzését megelőzően azt kell mérlegelni, hogy hol, milyen körülmények között kerülne használatra és milyen feladatok elvégzésére szolgálna a kis gép. Hiszen más beépített funkciókkal rendelkező, kialakítású és ellenállósággal bíró ipari PDA kell az egészségügy területére, mint például a raktározási vagy a kereskedelmi szektorba.

Az ipari PDA esetén fontos, hogy hosszú távon is jól működő és megbízható legyen mind külső tulajdonságaiban, minőségében, mint pedig a beépített szoftverek vonatkozásában. Lehetővé teszi, hogy a terepen dolgozó és munkatársak bárhonnan és bármikor kapcsolódni tudjanak a vállalati adatbázishoz.

A legismertebb ipari PDA gyártók a Zebra, a Casio, a Honeywell, az Unitech, a Datalogic, a Denso, a Nordic és az Urovo. A vásárlás során érdemes mérlegelni a kijelző méretét (3-5 vagy 5-10 inch), az alkalmazott operációs rendszer típusát (Android, IOS vagy Windows), a vonalkódolvasás módját (1/2D) és azt is, hogy milyen adatkapcsolattal rendelkezik. Majd a felhasználási környezet függvényében (ipari, irodai, kereskedelmi, raktározási vagy gyártási) letenni a voksot egy bizonyos típus és márka mellett.

Az ipari PDA eszközök sokoldalúan használható eszközök, amelyek támogatni tudják a minőségellenőrzéssel, a tárgyieszköz leltárral, az értékesítéssel, a csomag- és raktárlogisztikával, a termeléskövetéssel, a komissiózással kapcsolatos feladatok elvégzését. Kompakt, erős és okos eszközök, amelyek nem hiányozhatnak az említett szektorok egyikéből sem.